Není třeba kupovat speciální pomůcky. Při klíčení například řeřichy vám stačí jen mělká miska a navlhčená vata. Při pěstování větší bylinky vložte do misky nízkou vrstvu substrátu. Vata i substrát by měli být vždy navlhčené nikoliv stát ve vodě. Misku umístěte na parapet nebo blízko okna, ke klíčení potřebujete teplo a světlo.
Klíčky mají výraznější chuť než dospělé rostliny a jsou velmi výživné. Obsahují vitamíny, minerály, sacharidy, bílkoviny a vlákninu.
Kupujte organická semena určená ke klíčení a přímé konzumaci. Vyhnete se tak semenům, která byla ošetřena fungicidem. Pokud vyklíčená semena umístíte v lednici, jejich další růst se pozastaví.
Před samotných výsevem semena namočte před noc do vody. Druhý den semena důkladně propláchněte a vložte do misky pro naklíčení.
Jaké druhy nejrychleji vyklíčí?
Již za dva dny je připravený ke konzumaci zelený hrášek nebo lucerka (tolice vojtěška). Tři dny to trvá fazolce adzuki, ředkvičce, slunečnici, hořčici, čočce nebo rukole. Pět dní si počkáte na vyklíčení pískavice (řeckého sena), cizrny a oblíbených fazolí mungo.
Ať se vám klíčení vydaří.