Výrobci mohou pro své oceněné produkty používat značku čtyři roky, poté ji musí znovu obhajovat. To se letos povedlo například Zpracovně ryb Klatovy, která stejně jako před čtyřmi lety uspěla s uzeným porcovaným tolstolobikem. Dalšími letos oceněnými produkty jsou Žihelský trhák s medvědím česnekem a feferonkou od žihelského uzenáře Jaroslava Procházky, tučný tvaroh od farmáře Václava Duba z Horažďovic, jogotvaroh z Meclovské zemědělské, víkendový chléb z plzeňského rodinného pekařství PEKO, pikantní okurkový salát od rodinné firmy Potěšení ve skle Josefa Vanického z Předenic na Plzeňsku.
"V letošním ročníku to měla porota velmi těžké, což dokládaly i malé rozdíly v bodovém hodnocení. Jsme rádi, že se Regionální potravina Plzeňského kraje uskutečnila a z našeho pohledu i povedla," dodal regionální koordinátor Ivo Šašek.
Ocenění mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Soutěž Regionální potravina se vyhlašuje každoročně ve všech krajích ČR. Plzeňský kraj je po Libereckém, Zlínském, Moravskoslezském a Královéhradeckém a Středočeském šestým regionem, který svou letošní regionální potravinu zná.