Své umění tady představil i kuchař Martin Havlík, který návštěvníkům připravil husí prsa s kaštanovým pyré a rybízovou omáčkou. Lidé ochutnávali také mladá a svatomartinská vína celkem od čtyřiceti tuzemských vinařů. Nejvíce šlo na odbyt bílé svatomartinské víno. „Jsme rádi, že nám vyšlo počasí a lidé se mohli trochu zastavit a společně si popovídat. Byla tu k dostání moc pěkná vína a návštěvníci mohli ochutnat hned několik zajímavých specialit, například husí játra na víně s cibulovým čatním a jablky nebo lokše s trhaným kachním masem,“ říká místostarosta Čtyřky Jan Kakeš.
„Tato akce se stala stejně oblíbenou jako Doubravecké slavnosti vína, které pořádáme v září. Proto budeme v pořádání těchto akcí pokračovat dál,“ dodává místostarosta Zdeněk Mádr. Svatomartinská husa je samozřejmě určena především dospělým návštěvníkům, ale ani děti nepřišly zkrátka. Rodiče jim tady mohli koupit také sladké svatomartinské podkovy, palačinky a další sladkosti. Kromě toho zde byly jako tradičně i dětské dílničky.