Kdo letos dorazí na Prima Fresh Festival, rozhodně nebude litovat. "Letošní rok bude pro Prima FRESH festival doslova přelomový. Festivalovou tour rozšíříme o další dvě města na Moravě a nově tak pokryjeme území celé ČR. Navíc jsme připravili výrazné koncepční změny, pod heslem ´Ještě více gastronomických zážitků´,“ prohlásil ředitel festivalu Petr Jirásek. Podle něj totiž dorazí ty nejlepší podniky u nás, které jsou považovány za legendy. „Při přípravách letošního ročníku jsme udělali mezi lidmi anketu, které podniky u nás považují za legendární, a ty vybrané jsme oslovili. Ročník 2023 považujeme za unikátní,“ zdůraznil Jirásek. Kromě Plzně se Prima Fresh Festival uskuteční také v Olomouci, Brně, Pardubicích a Liberci.
Jedním z legendárních podniků, na nějž se mohou návštěvníci těšit, je Café Imperial pod vedením Zdeňka Pohlreicha. To je mezi gurmány skutečným pojmem a při objednání na večeři je potřeba počítat s čekací dobou v řádu týdnů. Svoje menu bude servírovat ve spolupráci s Valoria Restaurant. Menu, které jen tak někde neochutnáte, představí Český Národní tým kuchařů a cukrářů. Ten se účastní kuchařských soutěží soutěží po celém světě a obsazuje nejvyšší příčky. Nejlepší českou kuchyni najdou návštěvníci rozhodně v Restauraci U Sapíků na Klokočné. Až tam ale jezdit nemusí, Pavel Sapík totiž dorazí se svým menu na Prima FRESH festival. Další legendou je také Restaurant Marcela Ihnačáka, který bude připravovat menu tradiční české kuchyně inspirované židovskou tradicí. „Tato čtveřice podniků se na jednom místě jen tak nepotká, proto mají návštěvníci unikátní možnost ochutnat to nejlepší z gastronomie v České republice právě na Prima FRESH festivalu,“ podotkl Jirásek.
Jako každý rok na festivalu nebudou chybět ty nejlepší lokální restaurace, bistra, kavárny a další podniky, které budou připravovat speciální menu, vařit voňavou kávu, míchat osvěžující drinky, prodávat skvělou zmrzlinu nebo sladké dezerty. Na své si prostě přijde každý, a to i milovník extrémní gastronomie a zážitkových restaurací. Tradičně bude možné vyzkoušet menu Extrémního cateringu, který v minulosti návštěvníkům naservíroval např. mořského ježka, medvěda, krokodýla, nebo šneky. Na své si přijdou i milovníci sladkého. Čokoláda, kterou má na svém stole ománský sultán, kampotský pepř s nejvyšším oceněním nebo pekelně ostrou chilli omáčku či jemnou lanýžovou paštiku - nejen tyhle delikatesy nabídnou ti nejlepší z nejlepších v Great Taste zóně. A chybět nebudou ani ty nejlepší nápoje - pivní speciály, piva ochucená ovocem nebo kořením či oblíbené osvěžující cidery. Velký výběr slibují také špičková vinařství z Čech a Moravy. V tomto roce také přibyla nová stage s názvem DeguStage, kde budou probíhat řízené vinné degustace pod vedením zkušených sommelierů a k vínům se budou párovat vybrané delikatesy s oceněním Great Taste.
Hvězdná sestava na kuchařské stage
Už nedílnou součástí festivalu je tzv. cooking stage, kde budou hvězdy připravovat menu přímo před zraky diváků. Pohlreich, Sapík, Ihnačák a „BESKY“. To všechno jsou jména, která se objeví ve všech festivalových městech. Chybět nebudou ani špičky domácí gastronomické scény a známé tváře FTV Prima. Zábavu rozproudí energická kapela Děda Mládek Illegal Band, hudební produkci doplní stand up comedy Na stojáka, kde se u mikrofonu vystřídají komici jako Lukáš Pavlásek, Tigran, Daniel Čech nebo Karel.
Platby pouze on-line, zábavu si užijí i děti
Velká změna se letos týká platebních podmínek. Nově bude možné platit kartou, hodinkami nebo mobilem po celém areálu. "V případě, že budou mít návštěvníci pouze hotovost, bude potřeba si koupit festivalový náramek s čipem a dobít si ho v hotovosti,“ vysvětlil Jirásek.
Postaráno bude i o nejmenší návštěvníky. V dětském koutku budou připraveny nejrůznější aktivity od malování na obličej a tělo, třpytivé tetování až po workshop s gumičkovými copánky nebo tvůrčí balonkovou dílnu. Dětský program nabídne ve svém zázemí v dětském koutku také Coca Cola nebo interaktivní zóna ŠKODA Auto, kde bude k vyzkoušení 3D simulátor 301 vozu Fabia R5, stolní curling, lapač světla nebo bublinový workshop.
Vstupné
Předprodej:
- 2denní vstupenka + sklenice na víno od Crystalexu - 249 Kč
- 2 denní vstupenka bez sklenice - 199 Kč
- 1denní vstupenka + sklenice na víno od Crystalexu - 199 Kč
- 1denní vstupenky bez sklenice - 199 Kč
Na místě:
- 1denní - 150 Kč
- 2denní - 250 Kč
Děti do 140 cm a ZTP mají vstup zdarma.
PR