Během čtvrtého červencového týdne se tak šestnáct malých účastníků naučilo pod vedením ředitelky jídelny Olgy Süssové a šéfkuchaře Milana Lettla připravit saláty, pomazánku z červené řepy, makronky, sushi, pizzu nebo zeleninové polévky.
„Tato akce nejenže přináší dětem radost a zábavu, ale také děti vzdělává a rozvíjí jejich praktické dovednosti v kuchyni. Letní škola vaření je skvělým příkladem, jak mohou školy a školní jídelny přispět k rozvoji dětí z různých sociálních prostředí a poskytnout jim cenné zážitky a dovednosti pro život. Děkuji všem organizátorům a zejména ředitelce Olze Süssové a šéfkuchaři Milanu Lettlovi za jejich nasazení a péči o mladé kuchaře. Doufáme, že tato letní škola vaření bude pokračovat i v dalších letech a přinese radost a užitek dalším dětem,“ řekla Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu.
Kromě vaření čekal na děti také bohatý doprovodný program, užily si slavnostní oběd i diskotéku. Setkaly se také se včelařem a zasoutěžily si ve sportovní gastroolympiádě. Akce byla určená dětem, které pocházejí z méně podnětného prostředí a uskutečnila se díky finančnímu daru ve výši 92 400 korun od organizace Patron dětí.