Milovníci zabijačkových specialit si přišli na své!

Zveřejněno v Z Plzně
Od - úterý, 22. březen 2022 18:05

Média

Obrovský zájem, desítky návštěvníků ještě před oficiálním zahájením. Tak to vypadalo o víkendu v Plzni na Borech. Obyvatelé se tam přišli podívat, jak se bourá maso či vyrábí chutné jitrnice a klobásy. 

Nabídka populární zabijačky, kterou pořádal centrální obvod, byla velmi široká, nechyběly tradiční zabijačkové pochoutky, horká polévka nebo špekáčky, ale také uzené ryby nebo speciálně ochucená masa.

Ukázka řezníka v průběhu odpoledne upoutala mnohé návštěvníky, takže se mohli dozvědět něco o bourání vepřového masa nebo jak se vyrábí jitrničky a jelítka. Atmosféru dotvářela živá hudba v podání harmonikáře Jindry Kelíška s kapelou. Pro zahřátí byl v nabídce svařák nebo Tatranský čaj.

„Zájem veřejnosti nám opravdu udělal velkou radost a už teď se těšíme na příští rok, kdy si tyto akce na Borech a ve Skvrňanech určitě zopakujeme," shoduje se vedení obvodu.

Milovníci zabijačkových specialit si přišli na své! Foto: ÚMO Plzeň 3