Ski areál Kašperky pořádá v sobotu 11. 3. od 10:30 Závod postaru z Lišáku s Emilem - sjezd pánů a dam na starých dřevěných lyžích v dobovém oblečení. Prezentace proběhne u malého vleku v 10:30. Startovné je dobrovolné. Pro první tři jsou připraveny věcné ceny, upomínkový diplom bude pro všechny.
KATEGORIE:
Páni a dámy – ski dřevěné s hranami
Páni a dámy – ski dřevěné bez hran
Dětské prohlídky Zámku Zbiroh
Zámek Zbiroh zve od 13:30 na speciální prohlídku pro děti. Prohlídka je zaměřená na vývoj stolování od středověku až po 20. století. Děti se dozví, co je to templářská řehole, jaký byl nejoblíbenější pokrm Karla IV., proč a kým byla kolem zámku založena obora, čím se lišilo oblečení a zbroj v jednotlivých obdobích a spoustu dalších zajímavostí. Předchozí rezervace je nutná,
Pro děti se v sobotu také pořádá Maškarní bál v sále Kulturně-společenského centra v Kasejovicích. Začátek je v sobotu ve 14:00 a chybět samozřejmě nebude ani bohatá tombola.
Na tradiční oslavu Mezinárodního dne žen zve obec Záchlumí v sobotu 11. 3. od 16:00. Vystoupení dětí z MŠ a ZŠ. K tanci a poslechu zahraje Julek Velký Universal band. Na každou ženu čeká malé překvapení.
Fotbalový bál nejen pro fanoušky fotbalu začíná v 19:00 v sokolovně v Horní Bříze.
Také v Lučišti se bude konat Oslava MDŽ, na kterou zve v sobotu od 19:30 do hasičského klubu Lučiště ve Spáleném Poříčí SDH Lučiště. Vstupné platí pouze muži, k tanci a poslechu zahraje skupina Kdo má čas.
V Mezí se pro změnu koná Masopustní zábava, kterou pořádá SDH Mezí 11. 3. od 20:00. K poslechu a tanci hraje kapela Tandem music.
Budete-li potřebovat načerpat síly a doplnit energii po náročné sobotě, pak právě pro vás bude v neděli 12. 3. od 9:00 do 17:00 Zabijačka ve Farmaparku u Toma.
Při akci se vepř nezabíjí, bude dovezen již částečně zpracovaný. Řeznictví U bejka připraví k zakoupení ovar, jitrnice, jelítka, tlačenky, klobásy, bůček, uzené maso, salámy, špekáčky a mnoho dalšího. V kotli se bude vařit krvavá polévka. Pro toho, kdo nemá rád zabijačkovou polévku, bude připravena také teplá dršťková polévka.
Od 13:00 proběhne ukázka činností ze zabijačky - porcování a úprava masa a jeho rozdělení k výrobkům, stažení sádla z kůže, příprava ovaru a zabijačkové polévky, plnění jitrnic a vše, co patří k tradiční zabijačce.