Pacientům i zaměstnancům borského areálu Fakultní nemocnice Plzeň začne sloužit nový stravovací provoz v areálu bývalé vojenské nemocnice. Stavební úpravy stály 85 milionů korun, na dalších 42 milionů korun přišlo vybavení provozu.
Zaměstnanci mohou využít studený salátový i teplý bar. Komfortní prostředí kavárny či bistra Arma s doplňkovým prodejem bude k dispozici i návštěvníkům fakultní nemocnice či pacientům, jejichž zdravotní stav dovolí návštěvu tohoto zařízení.
Personál nemocnice bude mít v pracovní dny na výběr ze dvou polévek, čtyř druhů jídel nebo zeleninový talíř. Jídelna navíc denně uvaří více než 1200 porcí pro personál i pro pacienty. Několik týdnů už jsou pracovníkům nabízeny speciální gastro týdny, jedním z posledních byl týden chřestový a v brzké době je naplánovaný jídelníček s mnoha variacemi jahod. Zkušení kuchaři specialisté pod vedením šéfkuchaře Františka Egera budou nabídku postupně rozšiřovat s důrazem na vlastní výrobu.
Podle technicko-provozního náměstka FN Plzeň Milana Topinky nové technologické vybavení stravovacího provozu FN Bory patří k nejlepším na jihozápadě Čech. „Kuchyně je vybavena konvektomaty, sklopnými kotli a tlakovými multifunkčními pánvemi. Samozřejmostí je napojení zařízení na kontrolní systém sledování kvality a možnost dálkového přenosu dat při pomalé přípravě pokrmů v konvektomatech,“ vyjmenoval.
První etapa byla zahájena v dubnu 2019 přestavbou bývalého stravovacího zařízení, druhá fáze započala v březnu loňského roku. „Jsem moc rád, že díky tomuto projektu můžeme našim zaměstnancům nabídnout mnohem komfortnější stravování, a to nejen co se týče nových prostor, ale i kvalitnější přípravu pokrmů a pestřejší skladbu jídel. Na jejich spokojenosti nám opravdu záleží, proto jsme také pro ty, kteří pracují v nejjižnější části areálu, zajistili autobusovou dopravu, která bude jezdit kyvadlově během polední špičky. Důležité je, že příprava všech jídel, jak pro zaměstnance, tak i pro pacienty, dostane zcela jinou podobu a jsem přesvědčen, že kvalitu a pestrost v brzké době ocení všichni strávníci,“ dodal ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.