Hody zahájí sommelier Jiří Lupínek ochutnávkou svatomartinských vín a povídáním o nich, slavnostní přípitek je plánovaný symbolicky v 11:11 hodin. Ani letos nebude chybět řízená degustace s podrobným popisem vzorků. Ta je v plánu ve 12, 14:30 a v 18 hodin.
Návštěvníci se mohou těšit na svatomartinské menu složené z pokrmů z husího masa, v nabídce bude čtvrtka husy se zelím a variací knedlíků, dále pak husí jatýrka, lokše s trhaným husím masem, burgery s trhaným kachním masem, husí kaldoun s domácími nudlemi a další pochoutky.
Opět se představí šéfkuchař Martin Havlík se svou kuchařskou show. Přímo před očima diváků připraví tacos s trhaným husím stehnem a lesními houbami a risotto s foie gras a lanýžovým olejem. Tyto delikatesy stejně jako loni rozdá mezi návštěvníky.
Ani letos nebude v Bolevci chybět živá hudba. „Vystoupí naše oblíbená Cimbálová muzika Alexandra Vrábela, která zahraje hned třikrát,“ zve starostka Jedničky Ivana Bubeníčková. Sama se nejvíc těší na příjezd svatého Martina, ten, jak již bylo zmíněno, dorazí v poledne a setrvá až do tří hodin. Před půl pátou v Bolevci zahraje oblíbená plzeňská kapela Strašlivá podívaná.
Na zábavný program se mohou těšit i děti, ve stáji statku U Matoušů na ně budou čekat tvořivé dílny; na návsi si pak malí i velcí budou moci zaházet podkovou a také bude možnost namalovat si perníček.